Gamma 151

Indhold

*: Dette format kan bruges, hvis man har en duplex printer - dvs. der printes på begge sider af papiret

Forord

Kære læser

Gammas redaktion har de seneste år været udsat for et naturligt frafald af redaktører. (Selv gammaredaktører studerer ikke evigt.) Desværre er der ikke kommet nogen nye til trods gentagne opfordringer. Vi vil naturligvis gøre, hvad vi kan for at videreføre Gamma, men vi har brug for nye kræfter til at hjælpe os. Formidling af videnskab er vigtigt både for samfundet som helhed og for formidleren, da evnen til at kunne beskrive sit fag på en inspirerende og tilstrækkelig simple måde er i høj kurs. Gamma er et perfekt sted at øve sig - både som redaktør og skribent.

Et godt eksempel ses i Mads Toudal Frandsens opfølger på sin artikel i Gamma 148. Denne gang argumenteres for, at den eftersøgte Higgspartikel kan vise sig at være overflødig. Leise Borg har bidraget med en artikel om, hvordan øret fungerer. Desuden bringer vi en anmeldelse af bogen Kvantespring i det 20. århundrede.

Til slut er der som altid nye udfordringer fra vores iderige og utrættelige opgavestiller Mogens Esrom Larsen, samt besvarelser på sidste nummers opgaver - deriblandt en indsendt af en af vores flittige læsere, Hedda Gottschalck.

God læselyst,
Gamma