Gamma 150

Indhold

*: Dette format kan bruges, hvis man har en duplex printer - dvs. der printes på begge sider af papiret

Forord

Kære læser

Sommeren har sneget sig ind på os i Gamma der igen er klar med et nyt blad spækket med artikler, nyheder og sjove paradokser! Vi har en artikel der kommer helt fra DTU af ph.d-studerende Peter M. Moselund og kandidatstuderende Rebecca B. Ettlinger om superkontinuum og lasere. Cand.scient i biofysik Peter Bjødstrup skriver om modellering af rygradens dannelse i et kyllingefoster. Docent Stephan Schwarz bidrager med et pudsig historisk anekdote fra anden verdenskrig om hvordan fysikere på NBI opløste nobelprismedaljer for at guldet ikke skulle falde i nazisternes hænder.

Som altid har Gamma's redaktører været på udkig efter interessante nyheder. Vi har fundet en 3 stk. som I forhåbenligt vil finde underholdende.

Gamma's redaktion kan nu prale med at have 150 nummers jubilæum! De gamle numre er lige så stille ved at blive scannet ind, og vil kunne findes på vores hjemmeside. Det tager dog lidt tid, men vi skal nok nå det en dag.

Phd-comics er efterhånden blevet en fast del af Gamma og vi har fundet nogle sjove og interessante strips til folket. Mange vil sikkert kunne genkende situationen...

Gamma er som altid glad for at vores læsere kommer med kommentarer og vi håber at i bliver ved med at sende ind til os. Vi leder også efter nye redaktører, så hvis du har lyst til at være med så tøv ikk med at skrive til os, så du kan komme forbi og se hvordan det fungerer.

Tag nu dit Gamma og nyd det udenfor med en dejligt glas lemonade.

God læselyst,
Gamma