Gamma 146

Indhold

*: Dette format kan bruges, hvis man har en duplex printer - dvs. der printes på begge sider af papiret

Forord

Vi har afholdt oprydningsdag i Gamma. Et bjerg af uudelte numre havde efterhånden bygget sig op i et hjørne og truede med at overtage herredømmet i redaktionslokalet. Nu er der blevet sorteret, gemt og kasseret, så vi kun ligger inde med et begrænset antal eksemplarer af alle numre. De fleste numre har vi dog stadig nok af til at sende ud efter ønske -- også som klassesæt. Enkelte udgaver viste sig at være sjældne selv i vores arkiver. Ligger du for eksempel inde med de nogle af de første tyve numre eller Gamma 60, bliver du rig den dag, Gamma bliver et efterspurgt samlerobjekt.

Der arbejdes i øjeblikket på at få digitaliseret alle numre, så de kan læses fra vores hjemmeside, men det er et stort og længerevarende projekt. Det er dog allerede nu muligt at se alle numre fra 75 og frem. Søgefunktionen giver dig mulighed for at gå på opdagelse i bestemte emner eller finde alle artikler skrevet af din yndlingsforfatter eller forelæser.

Dette nye nummer af Gamma byder på en spændende artikel om forsøg på at detektere gravitationsbølger af Finn Berg. Lykke Pedersen har skrevet om kalibrering af optiske pincetter.

Desuden har du - for så vidt vides første gang i den samlede presse - mulighed for at læse en anmeldelse af bogen QED - Platon & Euklid tegner og fortæller skrevet af Claus Glunk m.fl.

Som altid er der herudover kort nyt fra forskningens verden og nye grublerier. Toke Larsen, Kim Pedersen og Esben Mølgaard har sendt os et svar på en af opgaverne fra sidste nummer, hvilket selvfølgelig også bringes.

God læselyst,
Gamma