Gamma 143

Indhold

*: Dette format kan bruges, hvis man har en duplex printer - dvs. der printes på begge sider af papiret

Forord

Vi er glade at for 143. gang kunne bringe dig et dugfrisk eksemplar af Gamma, som altid fyldt med viden og nyt fra hele fysikkens verden.

Bladets første artikel er skrevet af Lars Hanson fra Hvidovre Hospital, og giver et interessant indblik i teknikken bag MR-skanning og en intro duktion til den nyere NMR-teknik. Kaare Græsbøll har skrevet om sit specialearbejde ved Niels Bohr Institutet. Arbejdet omhandler et brud med den generelt accepterede model og er en ny måde at forklare, hvordan anæstesi fungerer, der garanteret vil vække interesse.

I Gamma 141 bragte vi et læserbrev om Aspects forsøg med tilhørende svar fra Anders Sørensen, NBI. Gamma har sidenhen modtaget en ny kommentar til dette fra Peter Lind Jensen, hvilken vi bringer efterfulgt af Anders Sørensens svar på tiltale. Desuden bringer vi en boganmeldelse af Tor Nørretranders nye bog om Albert Einstein, og som altid er der nye grublerier i opgavesektionen og løsninger på de gamle.

Til sidst et lille opslag: Gammaredaktionen søger nye redaktører. Hvis du er studerende på fysikstudiet i København og har lyst til at være med til at lave og præge fysikbladet Gamma, så skriv en mail til redaktionen på gamma@nbi.dk for at høre mere. Et kendskab til LaTeX vil bestemt være en fordel.

God læselyst,
Gamma