Gamma 134

Indhold

*: Dette format kan bruges, hvis man har en duplex printer - dvs. der printes på begge sider af papiret.

Forord

Kære læser, velkommen til et nyt nummer af Gamma.

Så lukker vi endnu engang op for en sand perlerække af velskrevne artikler og kommentarer. Med de snart vel overstået eksamener er der kun tilbage at nyde sommeren og hvordan gøres dette bedre end at sætter sig i skyggen med sit ynglings fysikmagasin - Gamma.

I den første artikel giver Brian Møller Andersen en teoretisk funderet introduktion til høj-temperatur superledning. Som vi skal se har høj-temperatur superledning mange interessante egenskaber og konsekvenser som f.eks selvorganiserede ladningsfloder.

Vores anden artikel i dette nummer er skrevet af Alexandru Nicolin, der studerer ikke-lineære fænomener i ultrakolde gasser ved Niels Bohr Instituttet. Artiklen, der er den anden i en serie på tre, er skrevet i en semi-populær stil og handler denne gang hvordan hovedpersonen Arcadia, bliver præsenteret for netværks begrebet i dets mange varianter.

I vores opgave/kommentar sektionen bringer vi foruden løsningen på opgaven fra sidste nummer også et læserindlæg om relativitetsteori af Niels Lolk.

Grundet nedskæringer i portostøtten er udgifterne for Nils Bohr Institutet, i forbindelse med at udgive Gamma, tredobblet. Derfor vil vi opfordre vores læsere til at modtage Gamma i elektronisk form, hvis det er muligt. Læs mere om dette på bagsiden.

God læselyst,

Gamma