forsiden

Γ Gamma 111Indhold


Forord

Velkommen til et nyt nummer af Gamma!

Dette nummer af Gamma inviterer blandt andet på en artikel om teleportation. Der er dog ikke tale om teleportation i klassisk forstand, der p.g.a. af usikkerhedsprincippet er i strid med kvantemekanikken.

Efterfølgende har vi en artikel om bl.a. sært kvarkstof af Michael B. Christiansen, der netop har skrevet Ph.D. om emnet. Normalt stof indeholder kun up- og down-kvarker, men under særlige omstændigheder overgår nogle af kvarkerne til den tungere strange-kvark. En af de besynderlige egenskaber ved dette stof er, at det er stærkere bundet end jern, som ellers er den stærkest bundne kerne.

Endelig kan vi byde på anmeldelse af to bøger, bl.a. af Ove Nathans selvbiografi, Egne veje. Ikke alt er bøger, og denne gang har vi også en anmeldelse af en film, Teorien om alting, instrueret af Lars Becker Larsen. Filmen havde premiere i Filmhuset d. 25/9, og er siden blevet vist på tv. Til filmen hører også et hæfte skrevet af Claus Emmeche, Holger Bech Nielsen og John Renner Hansen, alle fra Niels Bohr Institutet.

Til sidst har vi en beretning om foreningen for alle fysikstuderende der gerne vil have kontakt med fysikstuderende i udlandet: International Association of Physics Students. Foreningen har mange succesrige oplevelser bag sig, men tiden er inde til, at nye studerende viderefører den.

God læselyst,

Gamma


Last modified: Thu Dec 14 15:08:29 MET 1995
Gamma redaktionen, gamma@nbi.dk