forsiden

Γ Gamma 104Skillelinie

Indhold

Skillelinie

Forord

Velkommen til årets sidste nummer af Gamma!

Vi har flere korte nyheder i dette nummer, blandt andet mere om Mars-sonderne, og andre sonder, samt omtale af en konference på RUC.

Den første artikel omhandler simulering af kunstigt liv: RaMi - evolution på computer skrevet af Rachid El Mousti. Rachid, der er specialestuderende ved Chaos And Turbulence Studies, NBI, prøver at udvikle computerprogrammer, der kopierer sig selv, muterer og gennemgår evolution analogt med levende systemer. Artiklen bygger på et kollokvium.

Derefter følger en artikel om Energibudgettet i astrofysiske dynamoer skrevet af ph.d.-studerende Søren B. F. Dorch ved Astronomisk Observatorium, NBIfAFG. Gamma har tidligere bragt to artikler af samme forfatter om aspekter af solens komplicerede magnetfelter i Gamma 98 og Gamma 99.

Flere læsere har indsendt deres bud på de relativistiske paradokser, og vi tager derfor fat på besvarelserne i dette nummer. Endvidere byder paradoksspalten på en samling julenødder, som vi håber vil more læserne i de kolde juledage.

Der er sket et par positive omvæltninger i efteråret for redaktionen. Gamma har fået nyt stort kælderlokale, så vi har fået bedre plads, og orden på vores restoplag, der har tendens til at hobe sig op. Vi har samtidig fået udvidet redaktionen med to friske unge gutter, der er parat til at videreføre bladets stolte traditioner i det nye år, når de gamle medlemmer får travlt med andre opgaver. Læserne vil dog ikke slippe helt af med os endnu...

Vi ønsker alle vore læsere en god jul og et godt nytår. God Læselyst,

Gamma


Gamma Gamma indeks NBI top
Last modified: Thu Dec 14 15:08:29 MET 1995
Gamma redaktionen, gamma@nbi.dk